Praktisk forståelse får man ude i marken

Laura Koue læser til ingeniør og har de sidste 5 måneder været hos os som ingeniørpraktikant med speciale i geostatik. Både på pladserne, i laboratoriet og på værkstedet har hun givet den gas og fået entreprenørlivet ind under neglene.

Som her på Mejdalvej i Holstebro, hvor hun tager komprimeringsprøver med en isotopsondemåler, for at sikre at underlaget er komprimeret nok til at bære den kommende trafik på vejen, som skal genetableres ovenpå.

Med støtte fra kollegaerne har Laura blandt andet stået for at udføre forskellige geotekniske undersøgelser på en række af IBGs byggepladser.

”Det har været vildt godt at være i praktik hos IBG. Jeg har været med på en lang række byggepladser og har fået en virkelig god praktisk forståelse af de ting, jeg har lært på studiet. Jeg har fået lov at tage et langt større ansvar, end jeg forestillede mig, at jeg ville få som praktikant, og har lært rigtig meget af at blive kastet ud i opgaverne”.

Laura bor i Aarhus, så der er lidt vej til praktikpladsen i Lemvig, men afstanden til jobbet gør hende ikke noget. ”Jeg er rigtig glad for, at jeg valgte at søge lidt uden for Aarhus og de største virksomheder, da jeg skulle finde praktikplads. Det har givet mig rigtig meget at være med på så mange forskellige sager, og har givet mig et godt indblik i hele organisationen og entreprenørbranchen”. siger hun og tilføjer ”og så er det nogle virkelig skønne mennesker jeg arbejder sammen med. Uanset hvor jeg er kommet hen, på byggepladserne og kontoret, er jeg blevet taget rigtig godt imod. ” fortæller Laura.

Efter en velfortjent juleferie, skal Laura tilbage på skolebænken og færdiggøre sin ingeniøruddannelse.  Hun har ikke endeligt besluttet i hvilken retning hun vil specialisere sig, men hun har fået et meget positivt indblik i entreprenørbranchen med hjem på skolebænken – og det er gensidigt:

”Vi har været utrolig glade for at have Laura i praktik hos IBG. Laura har fra dag ét som ingeniørpraktikant været et frisk pust i organisationen. Hun er gået til alle de opgaver, hun er blevet stillet, med godt humør og et kæmpe engagement” siger Ole Rømer, afdelingsleder hos IBG.

Vi ønsker Laura god vind med sin fortsatte uddannelse.