40 års jubilæum

40 år med gravemaskiner, anlægsprojekter og tilbudsberegninger.

Karl Ole Jensen startede hos IBG som 20-årig ”håndmand” i 1981. I starten hjalp han rørlæggerne med alt det udenom rørene. Dengang var der ca. 5 mand i virksomheden.  Senere kom han til at køre, hvad han selv mener var Vestjyllands første minigraver, som Ib købte i 1987.

Vestjyllands første minigraver

”Ib kom forbi mit hus med minigraveren fredag, så jeg kunne ”lege” med den i weekenden – og så var jeg ellers klar til at køre minigraver” fortæller Karl om dengang Vestjyllands første minigraver kom ind i firmaet – og hans liv.

Ikke alle kunne i starten se ideen i at have en maskine til at grave de småting, som gummiged og rendegraver ikke kunne komme til, og som man nemt kunne grave med håndskovl, men det tog ikke lang tid, før alle var overbevist om maskinens fortræffeligheder. Siden er mange nye maskiner kommet til, men nu sjældent med Karl som fører.

Vokser med opgaverne

I 1991 blev Karl forfremmet til formand, siden entrepriseleder, og han har arbejdet på et utal af projekter siden. I de første mange år var det især private kunder, oprensning af vandløb og dræningsopgaver, som Karl og kollegaerne tog sig af. I starten af 90érne hvor der var krise i Danmark, gik turen blandt andet til Tyskland, hvor IBG arbejdede på byggemodninger i områder, der var præget af tiden bag jerntæppet.

Senere er projekterne blevet større og tættere på hjemmet i Ramme ved Lemvig. Blandt dem, han husker bedst, nævner Karl en 26 km lang 225 mm naturgasledning fra Ringkøbing til Hvide Sande i 1994, som var særlig udfordrende fordi det var over en stor strækning og med pumper til at fjerne grundvand langs Ringkøbing fjord. En af de sager han også nævner, er renoveringen af gågaden i Lemvig i slutningen af 00’erne, som han stadig glæder sig over, når han går tur i gågaden.

Samtidig med at projekterne er vokset i størrelse, er virksomheden det også. I 2017 flyttede Karl med virksomheden til nye lokaler i Rom, og siden er det for alvor gået stærkt. Da IBG flyttede for 5 år siden, havde Karl ca. 30 kollegaer. Det tal er nu mere end fordoblet og kontoret, hvor Karl nu bruger en del af sin arbejdstid som entrepriseleder, er blevet udvidet, så ­der er plads til flere kollegaer, men de fleste møder han dog stadig på pladserne i lokalområdet.

Jubilæet som officielt er i dag, 1. juni, bliver fejret hos IBG senere på måneden (når det er muligt at samle hele firmaet). Samtidig markeres 4 af Karls kollegaer, som alle har været hos IBG i 10 år.